Økonom: Fondsbørsens nedbrud får ikke betydning for markedet

Fredag crashede Fondsbørsen, og skærmene gik i sort. Ifølge en investeringsøkonom får børsens nedbrud dog ikke betydning, selv om det uden tvivl skaber frustration.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, tror ikke, at Fondsbørsens crash i dag får betydning for markedet. Fold sammen
Læs mere

Fondsbørsen i København kæmper netop nu med tekniske problemer, og der kan derfor ikke handles med aktier og andre værdipapirer lige nu. Det har Nasdaq OMX, der ejer fondsbørsen i København samt en stribe andre børser rundt omkring i verden, oplyst.

Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, betyder fredagens nedbrud på Fondsbørsen dog ikke noget for markedet. Han forklarer, at det selvfølgelig er irriterende for involverede og interesserede parter, når systemfejl rykker dagsordenen, men han understreger, at det ikke får betydning.

»Det betyder som udgangspunkt ikke noget. Det er klart, at det er irriterende for dem, som har særlig interesse i det, som vi blandt andet har set i dag med Novo Nordisk, DSV og Danske Bank, der er aktuelle. Men nedbruddet får ikke nogen betydning for markedet,« siger Per Hansen.

Systemet i København har nu været nede i et stykke tid, og det var oprindeligt meningen, at det skulle være genopstartet her klokken 13. Det forsøgte man, men det lykkedes dog kun at holde systemet kørende i et lille minut, inden det crashede, og skærmene altså igen blev sorte.

Problemerne med systemet gælder dog ikke kun i København, da der også er sorte skærme hos børser i hovedstæderne i Sverige, Finland, Island og Baltikum. Her har der derfor også været lukket for handel fredag formiddag