Økonom: Bedre vækst end før finanskrisen

Prognosen fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD, for den danske økonomiske vækst er lige optimistisk nok, vurderer Dansk Erhvervs cheføkonom Steen Bocian i en kommentar til rapporten.

Arkivfoto: Prognosen fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD, for den danske økonomiske vækst er lige optimistisk nok, vurderer Dansk Erhvervs cheføkonom Steen Bocian i en kommentar til rapporten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

Ifølge OECD er der udsigt til fire år i træk med vækst på eller over 2 pct.

»Det er mange år siden, at vi sidst har set et så langstrakt og stabilt opsving i dansk økonomi, faktisk oplevede vi det ikke under opsvinget inden finanskrisen. Dengang blev det kun til tre år i træk med vækst på eller over 2 pct. Vi skal således tilbage til 1990'ernes lange periode med vækst,« oplyser han.

OECD venter en vækst i 2018 og 2019 på 2 pct. i Danmark. Økonomien ventes i år at vokse med 2,2 pct., viser OECD's halvårlige økonomiske prognose.

Danske Erhverv deler ikke helt OECD's vækstoptimisme - i hvert fald ikke når der kigges lidt frem i tid.

»Det danske arbejdsmarked er allerede nu karakteriseret af manglen på arbejdskraft, og manglen på arbejdskraft kan i et stigende omfang ventes at lægge en dæmper på væksten, når vi kigger over de kommende år,« vurderer Steen Bocian.

Den økonomiske samarbejdsorganisation peger derudover på to risikofaktorer for den danske vækst, nævner Steen Bocian.

Dels det stramme arbejdsmarked og så situationen på boligmarkedet.

Dansk Erhverv mener, at arbejdsmarkedsmarkedet er en større udfordring, end OECD mener, men er efter det seneste indgreb på boligmarkedet mindre bekymrede over situationen der.

»Men det er som altid værd at holde et vågent øje med boligmarkedet, da det tidligere har haft givet anledning til problemer, lyder det fra brancheorganisationens cheføkonom, der dog ikke venter, at en periode med nedgang i boligmarkedet kommer til at give problemer i stil med dem, som vi så under finanskrisen i 2008-2009.«

/ritzau/FINANS