Økologisk øl står foran gennembrud

Dagligvarekoncernen Coop har store forventninger til, at økologisk øl kan blive det næste store hit.

Foto: Morten Dueholm.
Læs mere
Fold sammen

Først var det specialøl fra mikrobryggerier, der hittede, og nu kan den næste store dille blive økologisk øl.

Dagligvarekoncernen Coop og bryggeribranchen vurderer, at økologisk øl står foran et gennembrud, skriver Politiken.

Salget af økologisk øl udgør i dag 2,5 procent af det samlede ølsalg i Coops kæder. Men koncernen venter, at der om fem år vil blive solgt fire gange så meget øko-øl i butikkerne.

»Det begynder at stige allerede i år, fordi store bryggerier som Carlsberg og Royal Unibrew lancerer en økologisk pilsner. Hvis vi kigger over en femårig periode, vil jeg tro, at vi får en firedobling af salget, så økologisk øl kommer op omkring 10 procent af ølsalget,« siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, Coop, til Politiken.

Hos Bryggeriforeningen vurderer man ifølge Politiken, at den største udfordring er mangel på økologiske råvarer. Desuden kan kravene til kontrol hos bryggerier, som både producerer almindelig og økologisk øl, være en barriere.

Thisted Bryghus var det første danske bryggeri, der i 1995 lancerede en økologisk øl.