Øget frygt for at blive fyret

Følelsen af at fyresedlen truer vokser i den danske befolkning. Næsten hver fjerde lønmodtager svarer nu ja til, at de er nervøse for at miste beskæftigelsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en kraftig forværring fra januar, da hver sjette var nervøs for at ryge ud i ledighed. Det viser en undersøgelse foretaget af Interresearch for a-kassen ASE.

»Stort set alle mennesker kender vel nu en person, der er arbejdsløs. Ledigheden er blevet mere nærværende og det betyder, at ens frygt for ledighed stiger,« siger direktør i ASE Jesper Bøge til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Frygten for at miste jobbet er særligt stigende i den offentlige sektor: I januar var kun hver tiende nervøs for at miste jobbet. Nu er det hver femte.


»Mange af de annoncerede besparelser bliver effektueret i øjeblikket. Ledigheden er pludseligt rykket meget tæt på i den offentlige sektor, hvilket den ikke har været tidligere,« siger Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF.

Cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian er overrasket over den kraftigt stigende usikkerhed.

»I begyndelsen af krisen var mange bekymrede for, hvad den økonomiske fremtid ville byde på. Det var svært at gennemskue, om den kunne komme til at ramme én selv. I dag er krisen i hvert fald mere overskuelig,« siger Steen Bocian til Jyllands-Posten.