OECD: Dansk arbejdsløshed vil stige i 2014

Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD, forventer en stigning i den danske arbejdsløshed til 7,3 pct. ved udgangen af 2014. Det skriver OECD i Employment Outlook for 2013.

De danske jobcentre, som f.eks. dette i Nyropsgade i København, kan se frem til færre ledige pladser i 2014, ifølge OECD. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling

OECD beregner den danske arbejdsløshed til 6,8 pct. i maj 2013 og forventer, at andelen af arbejdsløse vil udgøre 7,3 pct. af arbejdsstyrken ved udgangen af 2014. Den danske ledighed vil dermed overhale blandt andet den amerikanske, den israelske og den canadiske af slagsen.

I de 34 OECD-lande forventes 7,8 pct. af arbejdsstyrken, i alt 48 mio. mennesker, at stå uden arbejde ved udgangen af 2014. I maj 2013 var OECD-arbejdsløsheden på 8 pct.

Arbejdsløsheden i Europa forventes at stige til 12,3 pct. og vil især ramme unge, uuddannede og folk på kortsigtede ansættelseskontrakter hårdt. I Danmark lå ungdomsarbejdsløsheden ifølge OECD på 14,1 pct. i 2012.

- De sociale ar efter krisen er langt fra helet. Mange af landene kæmper med høj og vedholdende arbejdsløshed, især blandt de unge, sagde OECD's generalsekretær, Angel Gurría, ved offentliggørelsen Employment Outlook i Paris, fremgår det af OECD's hjemmeside.

Ungdomsarbejdsløsheden i Danmark lå ifølge organisationen på 14,1 pct. i 2012.

OECD skriver i rapporten, at strukturelle reformer bør gennemføres, og at aktiveringstiltag på tværs af OECD bør styrkes for at hjælpe ledige tilbage i arbejde.

/ritzau/FINANS