Obligationer til ansatte hitter

Status 2007. Det er lykkedes konsulentvirksomheden Datapro A/S at tackle årets store udfordring, nemlig at fastholde sine medarbejdere. Det er lykkedes ved at give dem maksimal selvbestemmelse.

Det kan betale sig at lade medarbejderne selv tilrettelægge deres arbejdsdag og samtidig krydre det med frynsegoder som massageordning og medarbejderobligationer. Det er i hvert fald erfaringen hos it-virksomheden Datapro A/S. For et år siden var opgaven med at skabe en god arbejdsplads, som direktør Brian Andersen nævnte som den helt store udfordring. Den er i vid udstrækning lykkedes.

- Vi har investeret meget i medarbejderne, men det har også betydet at vi har fastholdt de gode. Det har betydet, at vi har formået at holde en høj omsætning, selvom konkurrencen er blevet hårdere, siger han.

Og det har da også været et år præget af en stigning i omsætningen, som ifølge Brian Andersen er større end gennemsnittet for branchen. Det skyldes, at den store efterspørgsel har sat medarbejdernes produktivitet i vejret.

- De har arbejdet mere, men når de får lov til at bestemme deres egen arbejdsdag skaber det faktisk en større arbejdsglæde, så produktiviteten kan stige, siger direktøren.

Selvom Datapro har fået seks nye ansatte i 2007 er der stadig plads til flere, for ordrebogen er fyldt ud helt frem til foråret 2008. En anden udfordring er også at opkvalificere medarbejderne, så de kan rådgive kunderne bredere.