Obligationer: Renter blev skudt længere op efter jobtal

Der var rentestigninger på det danske obligationsmarked onsdag, hvor investorernes appetit på de normalvis sikre papirer var på et lille sted.

Læs mere
Fold sammen

Der var rentestigninger på det danske obligationsmarked onsdag, hvor investorernes appetit på de normalvis sikre papirer var på et lille sted.

Et stærkt jobtal fra USA, der øger sandsynligheden for en renteforhøjelse fra landets centralbank, satte yderligere skub i renterne.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2027 lukkede onsdag i 0,63 pct., hvilket var 6 basispoint højere end tirsdag.

Renterne fik ekstra fart på, efter at den private amerikanske jobrapport ADP blev offentliggjort.

Tallene viste en vækst på 298.000 job i februar, hvilket var langt bedre end ventet, da økonomerne ifølge Bloomberg havde sigtet efter 187.000 nye job.

ADP-rapporten er en slags forløber for den officielle amerikanske jobrapport, som lander fredag og af økonomer bliver betragtet som det vigtigste nøgletal overhovedet.

Med onsdagens tal er jorden gødet for en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank i næste uge, når banken holder sit næste rentemøde, vurderer Danske Bank.

- Da jobskabelsen i februar var meget stærk ifølge ADP-jobrapporten, så ser det altså ud til, at rentestigningen kommer, selv om vi stadig afventer den officielle rapport fredag, skriver senioranalytiker Mikael Olai Milhøj i en kommentar.