Obligationer i positivt terræn

Det danske obligationsmarked lå onsdag middag fortsat med fødderne plantet i positivt terræn. Usikkert amerikansk marked får investorer til at søge mod sikre obligationer.

Udviklingen sker efter, at investorerne havde travlt med søge i sikker havn, efter de genopståede problemer i forbindelse med det amerikanske sekundære lånemarked. Toppen af stigningerne blev mindsket i formiddagens handel, forud for et stort udsalg af tyske statsobligationer onsdag, samt at aktiemarkederne genvandt en stor del af det tabte.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå onsdag middag 0,15 point højere i kurs 96,00 med en effektiv rente på 4,56 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,25 point højere i kurs 88,67 med en effektiv rente på 5,19 pct.

- Flugten til sikker havn har markant understøttet obligationsmarkedet, udtalte obligationsstrateg hos Evolution Securities, Elisabeth Afseth, til Bloomberg News. Vi venter, at denne udvikling vil fortsætte et godt stykke tid endnu, og det vil understøtte obligationsmarkedet, vurderede strategen.

Bekymringerne for det amerikanske sekundære lånemarked opstod tirsdag, efter at Moodys sænkede kreditvurderingen af en sum obligationer, som er tilknyttet dette marked. Dernæst oplyste finanshuset Standard & Poors, at det sandsynligvis også vil ændre sin kreditvurdering på en række obligationer til en samlet værdi af 12 mia. dollar.

Den positive stemning onsdag blev indsnæret lidt forud for et stort salg af tyske statsobligationer til en samlet værdi 7 mia. euro. Tirsdag solgte Grækenland og Holland tilsammen statsobligationer for 7,7 mia. euro.

- Det er lidt svært at forestille sig, at de europæiske obligationskurser kan stige meget mere, set i lyset af onsdagens øgede udbud af obligationer, vurderede obligationschef hos Nomura International, Charles Diebel, til Bloomberg News. Obligationsmarkedet vil sive lidt resten af dagen, vurderede chefen.

På den makroøkonomiske front er der ikke nogen væsentlige offentliggørelser på programmet onsdag. Dermed kan et møde i Europa-Parlamentet i Strasbourg tiltrække sig lidt ekstra opmærksomhed, idet EU-kommissær Joaquin Almunia og chefen for Den Europæiske Centralbank Jean-Claude Trichet begge er planlagt til at skulle tale om økonomien og pengepolitikken. På den anden side af Atlanten taler det amerikanske centralbankmedlem Charles Plosser.

(RB-Børsen)