Obama vil have hurtig redningspakke

USA's kommende præsident forsøger at samle opbakning til sin redningspakke.

Foto: Scanpix Denmark/AFP.
Læs mere
Fold sammen
USA's kommende præsident, Barack Obama, er i færd med at samle opbakning til en stor økonomisk hjælpepakke. Samtidig advarer han om, at USA risikerer at sidde fast i recession i årevis, hvis ikke der handles hurtigt og modigt. Det skriver Ritzau.

Obama vil lægge en ny kurs for landets økonomi og vil stramme reglerne for det finansielle system.

"Jeg tror ikke, at det er for sent at ændre kurs, men det vil det være, hvis vi ikke vi så hurtigt som muligt griber dramatisk ind," sagde Obama ifølge Ritzau.

"Hvis der ikke sker noget, vil recessionen vare ved i årevis, og så risikerer vi, at arbejdsløshedsprocenten bliver tocifret."

Obama lovede blandt andet, at han vil fordoble USA's produktion af alternativ energi i løbet af de kommende tre år.

"For endelig at opildne til at skabe en ren energi økonomi vil vi fordoble produktionen af alternativ energi i løbet af de kommende tre år," sagde Obama i en tale, hvor han fremlagde de forskellige elementer af sin økonomiske redningspakke til en værdi af 775 milliarder dollar (4206 milliarder kr.).

"Vi vil modernisere over 75 procent af de føderale bygninger og forbedre energieffektiviteten i to millioner amerikanske hjem, så forbrugere og skatteydere kan spare milliarder af dollar på energiregningerne," sagde Obama.

Obama sagde videre, at han vil tilbyde arbejdende familier en skattelettelse på 1000 dollar (5436 kr.).

"For at få folk til igen at bruge penge vil 95 procent af alle arbejdende familier modtage en skattelettelse på 1000 dollar. Det er første led i den skattelettelse for middelklassen, som jeg lovede under valgkampen, og som vil blive inkluderet i vores næste budget," sagde Obama.

Obama lovede samtidig, at hans økonomiske hjælpepakke vil udvide hjælpen til arbejdsløse og sundhedsdækning til de arbejdsløse.

Obama indtræder på posten som præsident den 20. januar.