Obama: Vi skal være hurtige og modige

Hvis ikke USA handler hurtigt og modigt, vil andelen af amerikanere uden job snart være tocifret, advarer Barack Obama. Hjælpepakke til 850 milliarder dollar kan vente på hans bord, når han møder til første arbejdsdag som verdens mægtigste mand om godt to uger.

Foto: NICHOLAS KAMM.
Læs mere
Fold sammen
”Dette er Amerikas problemer, og vi må stå sammen som amerikanere for at møde problemerne med den hastighed, som øjeblikket kræver. Hvis vi ikke handler hurtigt og modigt, vil vi se en meget dybere økonomisk krise, der kan føre til tocifret arbejdsløshedsrater,” siger Barack Obama i dag i sin ugentlige radiotale.

Han arbejder fortsat på en hjælpepakke til en værdi af 850 mia. dollar, der skal sætte gang i den kriseramte amerikanske økonomi. Planen er, at blandt andet skattenedsættelser og massive investeringer i infrastruktur og vedvarende energi skal stimulere væksten og skabe tre millioner job, heraf 80 pct. i den private sektor.

”Vi må lave strategiske investeringer, der kan virke som betaling for vores langsigtede økonomiske fremtid,” siger Barack Obama.

Han skal i den kommende uge mødes med lederne af begge de to store politiske partier i Washington for at diskutere redningsplanen. Går den glat gennem det politiske system, kan en færdig plan ligge klar på hans bord, når han officielt bliver indsat som manden med ansvaret for USA's økonomi 20. januar.