Obama roser Kinas valutaskridt

Præsident Obama tilfreds med Kinas skridt til en lempelse af landets rigide valutapolitik. Den Internationale Valutafond kalder det et "et kærkomment skridt".

Den amerikanske præsident Barack Obama er tilfreds med det kinesiske valutaudspil. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington: Der lyder rosende ord fra den amerikanske præsident i kølvandet på Kinas beslutning lørdag om at fortsætte reformen af landets valutakursmekanisme. Barack Obama mener, at det kinesiske skridt vil være med til at afhjælpe den globale finanskrise.

- Kinas beslutning om at øge fleksibiliteten af sin valutakurs er et konstruktivt skridt, der kan være med til at sikre genopretningen og bidrage til en mere balanceret global økonomi, hedder det i en erklæring fra den amerikanske præsident.

Han siger, at han ser frem til at diskutere dette og andre spørgsmål ved G20-landenes topmøde i Toronto i næste weekend.

Læs også: Kina varsler skifte i valutakurspolitikken

Chefen for Den Internationale Valutafond (IMF) var også lørdag ude og sige, at Kinas beslutning om at reformere dets valutakursmekanisme er et kærkomment skridt, der vil hjælpe kinesiske husholdninger og forbrugere.

- Kinas centralbanks erklæring om, at den vil øge valutakursfleksibiliteten og vende tilbage til en styret flydning, der var gældende inden den globale finansielle krise, er en meget velkommen udvikling, siger Dominique Strauss-Kahn i en erklæring offentliggjort af IMF.

- En stærkere yuan er i tråd med de konklusioner, der er nået af G20's Gensidige Vurderingsproces, der skal fremlægges i Toronto i næste uge, og det vil hjælpe kinesiske husholdninger og være et incitament, der er nødvendigt for at lede investeringer henimod industrier, der tjener den kinesiske forbruger, siger Strauss-Kahn videre.

Læs også: Frygter du også Kina?

USA og andre lande har længe krævet, at den kinesiske valuta får lov til at stige for at dæmme op for ubalancer i handlen.

Hidtil har kineserne dog fastholdt deres ret til selv at bestemme valutapolitikken og afvist krav fra USA om at skrive yuanen op i værdi.