Obama på besøg i Kongressen

I et forsøg på at vinde støtte hos Republikanerne besøgte Obama begge kamre i Kongressen.

Foto: Scanpix. Under et besøg i Kongressen opfordrede præsident Barack Obama tirsdag skeptiske republikanere til at støtte hans økonomiske stimuli-pakke til 825 milliarder dollar (omkring 4668 milliarder kroner).
Læs mere
Fold sammen
Under et besøg i Kongressen opfordrede præsident Barack Obama tirsdag skeptiske republikanere til at støtte hans økonomiske stimuli-pakke til 825 milliarder dollar (omkring 4668 milliarder kroner).

Kort før Obamas ankomst til Kongressen, som normalt ikke besøges af præsidenten ud over ved en årlig tale, sagde republikanernes leder i Repræsentanternes Hus, John Boehner, til sine partifæller, at han ikke kunne støtte redningsplanen i dens nuværende form.

Obama havde først møder med republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus og derefter med republikanerne i Senatet.

Det Republikanske Parti støtter idéen om en redningsplan, men de er uenige med Demokraterne om, hvordan pengene bruges bedst. Samtidig ønsker de større skattenedsættelser end Demokraterne har lagt op til.

"Vi er meget opsatte på at hjælpe præsidenten. Vi mener, at landets økonomi har brug for stimuli," sagde republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell.

Ritzau/Reuters