Nyt pensionsselskab koster medarbejdere dyrt

Når virksomheder vælger nyt pensionsselskab på medarbejdernes vegne, kan det blive en dyr fornøjelse for de ansatte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medarbejderne i Lego, Gyldendal og William Demant er tilsammen gået glip af millioner af kroner de seneste år, fordi virksomhederne har flyttet de ansattes pensionsopsparinger fra PFA Pension og Topdanmark til Danica Pension og AP Pension. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge tal fra analyseinstituttet Morningstar har det kostet en almindelig medarbejder med en opsparing på en million kroner omkring 100.000 kroner.

Pengene er gået tabt, fordi PFA Pension og Topdanmark har været bedre til at forrente pensionsopsparingerne end de to andre selskaber, og derudover er medarbejdere gået glip af afkastgarantier.

Det møder hård kritik fra Jørgen Svendsen, der er aktuar og administrerende direktør i pensionsrådgivningsfirmaet AFPR.

»Det er desværre langtfra altid tilfældet, at virksomheder gør det bedste for deres medarbejdere, når de skifter et pensionsselskab ud med et andet. Det er der adskillige eksempler på,« siger han til Jyllands-Posten.

Partner i Bedstpension, Gert A. Nielsen, mener, at virksomheder mangler forståelse for pensionsområdet, fordi det hverken har virksomhedernes eller medarbejdernes store interesse. Det er ærgerligt, da det har store konsekvenser for den enkelte, lyder det.

Hverken Lego, Gyldendal eller William Demant har ønsket at udtale sig til Jyllands-Posten.