Nyt Novo-præparat spås store muligheder

Analytikere har stor tiltro til nyt Novo-produkt efter lovende resultater.

Et nyt insulinprodukt vil få Novo Nordisk-aktien til at stige torsdag, vurderer aktieanalytiker ved Sydbank Søren Lundtoft Hansen. Det sker som følge af en fondsbørsmeddelelse, som Novo Nordisk udsendte onsdag aften med en undersøgelse af produktet. Reuters/Fabian Bimmer/arkiv Fold sammen
Læs mere

København. Novo Nordisk-aktien vil formentlig bevæge sig et nøk opad torsdag som følge af medicinalfirmaets nye diabetesprodukt, der "viser stor overlegenhed".

Det vurderer aktieanalytiker i Sydbank Søren Lundtoft Hansen på baggrund af, hvad han betegner som "ekstremt stærke og statisk signifikante data" for produktet Semaglutid.

- Semaglutid vil i mine øjne få en markant rolle på markedet for diabetesbehandling fremover, siger han.

Aktieanalytikerens reaktion kommer, efter at Novo Nordisk onsdag sendte en meddelelse til fondsbørsen med de nyeste resultater af produktundersøgelsen.

Semaglutid er et insulinprodukt, der gives til personer med type-2 diabetes. Stoffet skal injiceres under huden en gang om ugen i stedet for den daglige injicering, der kræves ved medicinalfirmaets hidtidige diabetesprodukt.

Ifølge Søren Lundtoft Hansen har Novo Nordisk-konkurrenten Eli Lilly de seneste år taget markedsandele fra Novo Nordisk med diabetesproduktet Trulicity.

En del af markedsandelene vil de formentlig vinde tilbage som følge af det nye produkt, vurderer han.

- Med Semaglutid viser man en blodsukker- og vægtreducerede effekt, som overgår det, som Trulicity giver, siger han.

Det vil påvirke firmaets aktiekurs positivt, når markedet åbner torsdag morgen, mener han.

- Der har været en usikkerhed på markedet om, hvorvidt de kunne overgå Trulicity på den blodsukkersænkende effekt. Det kunne de, og derfor vil man også se en positiv kursreaktion, siger han.

Ud over behandling af type-2 diabetes viser produktet også potentiale inden for behandling af overvægt samt en leversygdom kaldet Nash.

Desuden undersøger man muligheden for i fremtiden at give Semaglutid i tabletform.

Produktet skal godkendes, før det kommer på markedet. I den forbindelse er der indsendt en registreringsansøgning til myndigheder i blandt andet USA, EU og Japan.

/ritzau/