Nyt angreb på Postnord: Supermarkedskæmpe klar til at sende dine pakker

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Dansk Supermarked går nye veje og vil nu til ogsåe at sende pakker. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald

Godmorgen

Velkommen til endnu en dag med fokus på de bedste og vigtigste erhvervshistorier. Vi begynder dagen med historien om endnu en presbold til Postnord.

1
Dansk Supermarked i frontalt angreb på Postnord

Det er trange tider for Postnord, der roder rundt med en økonomi i laser og et usikkert ejerskab. Og nu kan der så leveres endnu flere panderynker til ledelsen af den hådtprøvede postkæmpe. Dansk Supermarked er nemlig fra i dag klar med en ny satsning, der er hedder Send & Hent. Her vil danskerne kunne hente og aflevere pakker i Dansk Supermarkeds 365 butikker, der omfatter Føtex, Netto og Bilka.

Det skriver dagbladet Børsen.

Pakker i supermarkedkæmpens butikker er ikke et nyt fænomen, da man hidtil har man kunne afhente pakker gennem Swipbox. Det nye er, at Dansk Supermarked nu tager skridtet fuldt ud og vil tjene penge på både at sende og modtage pakker.

»Folk køber mere og mere online, og derfor er det et marked i optur. Samtidig vil det føre folk ind i vores butikker, hvilket vil få dem til at købe andre ting, så det passer godt ind i vores overordnede forretning,« siger Kenneth Nielsen, direktør for e-handel i Dansk Supermarked.

Postnord tager dog det nye initiativ fra Dansk Supermarked med ro.

»Vi hilser konkurrencen velkommen. Med mere end 1500 ind- og udleveringssteder over hele landet og dag-til-dag-levering af pakker føler vi os godt rustet til at tage imod en ny spiller på pakkemarkedet,« oplyser Postnord i en mail til Børsen.

Business anbefaler:

Amazon-milliardær, investorlegende og bankgigant angriber tårnhøje medicinudgifter: »Det er som en sulten bændelorm i den amerikanske økonomi«

Iværksætter: Ny plan kan give rygstød til IT-væksten

Bent afviste »dummebøde« på 150.000 kroner – og blev fyret

Hør også podcasten »Dine penge« om privatøkonomi:

Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.

2
En dansk tiger kan ende med at springe på børsen

Detailkæden Flying Tiger har de seneste seks måneder under en ny ledelse vendt udviklingen så meget, at kapitalfonden EQT nu overvejer at sætte en salgsproces i gang.

EQT fører samtaler med investeringsbanker om, hvorvidt forbedringen er så stor, at fonden kan sælge eller børsnotere Tiger-kæden allerede i år. Det erfarer Berlingske Business fra kilder med kendskab til overvejelserne.

»EQT tester, om Tiger med nye og bedre nøgletal skal sælges nu. De føler sig lidt frem, men markedet er med dem. Der er generelt god appetit på opkøb. Spørgsmålet er, om der er en køber til en detailvirksomhed som Tiger, eller om den skal forsøges børsnoteret,« siger en kilde med kendskab til overvejelserne hos EQT.

EQT købte knap 70 pct. af Tiger for ca. 1,5 mia. kroner i 2013 af stifteren Lennart Lajboschitz. Fem års ejerskab begynder at lægge pres på EQT for at få solgt i tide. Læs hele historien her.

3
Donald Trump tog æren for et USA i økonomisk topform

Den amerikanske præsident Donald Trump holdt tirsdag sin årlige state of the union tale og her var han ikke sen til at tillægge sit år som USAs mægtigste mand æren for den optur, der kan spores over en bred kam i USA

»Siden valget har vi skabt 2,4 millioner nye job, og efter år med stagnering ser vi endelig, at lønninger stiger,« sagde han, og fremhævede i sær den omfattende skattereform, som blev vedtaget i december sidste år, som en del af forklaringen.

»Vores massive skattelettelser er kommet middelklassen og små virksomheder til gode. Siden vi vedtog skattelettelserne, er de allerede kommet tre millioner arbejdstagere til gode. For mange af dem handler det om tusindvis af dollar«

4
Hver 10. boligejer tjener på rentegambling

Hver 10. boligejer har trodset alle advarsler fra realkreditinstitutterne og løber en høj renterisiko. Og den rentegambling har kunnet betale sig, viser beregninger fra Nordea Kredit. Det skriver Finans.

De boligejere, der valgte lånet i 2013, har sparet næsten 9.000 kr. for hver lånte million kroner i forhold til, hvis de havde valgt et F1-lån.

Lånet kendes under navne som Kort Rente, FlexKort og F-kort, og cirka 10 pct. af alle boligejere holder fast i det. Lånet har trods gentagne advarsler fra realkreditinstitutterne om at sikre renten i flere år fået et markant gennembrud.

»Selv om Kort Rente-lånene har gjort det godt de seneste år, er der ingen sikkerhed for, at det også er den låntype, der viser sig at være billigst på lidt længere sigt. Begynder renten at stige, vil stigningen slå hurtigere igennem på Kort Rente end på et F1-lån,« lyder advarslen fra boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

Markederne lige nu

Nikkei 225 +0,2
Topix -0,1
Hongkongs Hang Seng +0,4
China Shanghai Composite +0,2
China CSI 300 +0,7
Taiwan Taiex +0,2
Sydkoreas Kospi +0,9
Indiens BSE Sensex -0,2
Singapores STI -0,4
Sydney ASX 200 +0,2

Det sker i dag:

kl 8.00: Danmark: Arbejdsløshed, dec
kl 9.55: Tyskland: Arbejdsløshed, jan,
kl 11.00: Eurozonen: Arbejdsløshed, dec
Q1-regnskab fra Ambu
Q4-regnskab fra Ringkjøbing Landbobank
kl 7.00, Telenor, Q4
kl 12.25, Eli Lilly, Q4
kl 7.00, Siemens, Q1
kl 7.20, Volvo, Q4
kl 7.30, Ericsson, Q4
kl 8.00, Nintendo, Q3
kl 8.00, H&M, Q4