Nykredit vil svømme i penge efter børsnotering: Baner vejen for billigere boliglån

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Foto: Torben Christensen. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

Velkommen til et overblik over dagens vigtigste erhvervsnyheder. Vi skal blandt andet høre om Lauritz.com og et besværligt nyt hovedkontor.

Men først til historien om hvordan en paradoksal børsnotering kan give billigere boliglån til Nykredits kunder.

1
En paradoksal børsnotering og et billigere lån

Nykredits kommende børsnotering er lidt af et paradoks: Årsagen til, at Nykredit overhovedet ville børsnoteres var, at nye strikse kapitalkrav ville slå bunden ud af deres pengekasse. Den tomme kasse skulle fyldes med penge fra børsnoteringen.

Men de nye krav er blevet udskudt, og det er usikkert, om de overhovedet bliver en realitet. Alligevel vil Nykredit fortsætte med børsplanerne. Dermed kommer de formentlig til at vælte i penge, skriver Finans.dk

Det kan komme kunderne til gode i form af billigere boliglån. De overskydende milliarder skal formentlig ikke ligge i Nykredit, og de kan i stedet blive skubbet ud til kunderne i form af fastholdte bidragssatser eller rabatter.

Læs mere hos Finans.dk

2
Lauritz og den besværlige lagerhal

På Rovsinggade 68 i det nordlige København ligger der en lagerhal, som er ved at udvikle sig til lidt af en hovedpine for Lauritz.com. Den store bygning skulle have været auktionshusets topmoderne, nye hovedkontor. I stedet voksede ukrudtet op ad murerne og grafittien fylder stadig mere og mere.

Lauritz bruger ikke bygningen, men alene i skatteomkostninger koster den tomme hal 620.000 kroner om året. Nu åbner topchefen Mette Rode Sundstrøm for at droppe planerne om et nyt kontor og i stedet sælge prestigeprojektet.

Du kan læse mere i Berlingske Business.

Business anbefaler:

3
De unge vil arbejde hos Lego, Novo og i Justitsministeriet

Hvor vil du allerhelst arbejde, hvis du frit kan vælge?

Det spørgsmål fik mere end 14.000 studerende. Og svarene viser, at de unge studerende i stigende grad ønsker at arbejde hos landets største virksomheder, mens de små og mellemstore virksomheder glider ud af overvejelserne.

Spørger man de business-studerende vil de helst arbejde hos Lego. De naturvidenskabsstuderende vil gerne ind hos Novo Nordisk, mens de jurastuderende foretrækker et job hos Justitsministeriet.

Du kan læse mere om de unges ønskejob her.

4
Investorerne skifter fokus til Europa

Længe har de amerikanske papirer været det største trækplaster for de internationale aktiehandlere. Men vi står lige nu midt i et skifte, hvor flere flytter deres penge til Europa. Det skriver Wall Street Journal.

Europa har leveret forbedrede økonomiske nøgletal i månedsvis og mange store europæiske virksomheder har leveret sunde regnskaber. Og da investorernes frygt Marine Le Pen nu - for en stund ihvertfald - er ude af billedet i Frankrig, ligner Europa et safe bet for store investeringer.

5
Trump fyrer FBI-chef

Dagens sidste historie er en kæmpenyhed fra USA. Donald Trump, har fyret FBI's øverste chef, James Comey. Det oplyste Det Hvide Hus sent tirsdag aften dansk tid i en erklæring.

Trump har taget beslutningen på anbefaling fra sin justitsminister, Jeff Sessions, og vicejustitsminister Rod Rosenstein. I et opsigelsesbrev, som flere medier har offentliggjort, skriver Trump til Comey, at "du er ikke i stand til effektivt at lede" FBI.

Læs analysen fra Berlingskes Washington-korrespondent her.

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder ligger ganske lunt i svinget onsdag morgen, hvor investorer ryster risikoaversion fra præsident Donald Trumps pludselige afskedigelse af FBI-direktør James Comey af sig til fordel for fokus på stærk indtjening i virksomhederne.

  • Nikkei 225 i Tokyo: +0,2 pct.
  • Hongkongs Hang Seng: +0,9
  • China Shanghai Composite: +0,3

Det sker i dag

  • 08:00: ISS med regnskab for første kvartal

  • 09:00 Danfoss kommer med regnskab for første kvartal

  • Den International Valutafond, IMF har været på besøg i Danmark for at gennemføre den årlige vurdering af den økonomiske og finansielle udvikling i Danmark. Kl 13 kommer de med deres vurdering af den danske økonomi.