Nykredit, Babysam og Oscar

Foto: MARIO ANZUONI.
Læs mere
Fold sammen

Kritikken af Nykredits forhøjelse af gebyrer på boliglån fortsætter. Nykredit opkræver dobblet så meget i bidragssatser, som koncernen skal bruge i kapital og sender halvdelen til bankerne, uanset om kunden har gjort brug af bankernes rådgivning eller ej. Det er uretfærdigt og utilstedeligt, lyder kritikken.

Nykredits prisforhøjelser kan blive grimt for den enkelte og lægge fornyet pres på boligpriserne. Men har vi kun set toppen af isbjerget, spørger Berlingske Business' souschef Mikael Hjorth i sin seneste blog.

Mens det er surt at være kunde hos Nykredit og Totalkredit, er det blevet en smule sjovere at være topledelse og medejer af landets førende forhandler af babyudstyr, Babysam. For første gang siden 2008 lykkedes det sidste år at få sorte tal på bundlinjen. Læs om kædens fremtidsudsigter.

Til morgen bliver der sat et økonomisk punktum for 2015, når Danmarks Statistik offentliggør sine BNP-tal for fjerde kvartal efter et skuffende år. Økonomerne har dog vendt blikket mod 2016, og her hersker usikkerheden frem for alt.

Oscar-statuetterne blev uddelt i nat og til morgen, og amerikanske filmelskere og hele filmindustrien har med rette glædet sig til denne årlige fest, hvor de bedste skuespillere, de bedste instruktører og de bedste film og hvad deraf følger bliver hædret i en gigantisk fest i Los Angeles. Men er Oscar-statuen så også et pejlemærke for succes?

Business.dk bestyres i dag af Sonny Wichmann

God dag