Nykredit: 2013 endnu et tabt vækstår

2013 bliver det andet tabte vækstår i træk.

Foto: Christian Als

Det konstaterer Nykredit i sin seneste økonomiske prognose.

- Her tæt på årets afslutning står det klart, at 2013 bliver det andet tabte vækstår i træk. Vi forventer omtrent nulvækst for året som

helhed. Det til trods for, at 2013 ellers har budt på en lettelse af skatten på arbejde, en rekordlav inflation, et tæt på rekordlavt renteniveau, bedring på boligmarkedet i visse del af landet og mere optimistiske forventninger, særligt hos forbrugerne, skriver Nykredits cheføkonom Tore Stramer i prognosen.

Men den forventning, mener han ikke, at Danmarks står over for en ketchupeffekt, der med ét vil sende dansk økonomi ud i et stærkt selvbærende økonomisk opsving.

- Det er der overordnet tre årsager til. For det første er genopretningen af konkurrenceevnen endnu ikke tilendebragt. For det andet har husholdningerne fortsat et behov for at konsolidere deres økonomi. For det tredje er der udsigt til, at finanspolitikken bliver strammet, således at vækstbidraget herfra bliver stort set neutralt i perioden 2013 til 2015, forklarer han.

Konkret venter Nykredit en BNP-vækst på 0,1 pct. i år stigende til 1,4 pct. i 2014 og 1,6 pct. i 2015.

- Prognosen dækker over, at vi venter en langsom vending i 2. halvår 2013, således at BNP ved udgangen af 2013 ligger 0,9 pct. over niveauet året før, supplerer han.

/ritzau/FINANS