Nye tal: Italien er i recession

For andet kvartal i streg gik den italienske økonomi i minus i fjerde kvartal. Dermed er Italien, der længe har kæmpet med store budgetunderskud, nu inde i en teknisk recession.

Italiens premierminister Giuseppe Conte står i spidsen for et land, der kæmper med store økonomiske problemer. Netop offentliggjorte væksttal viser, at landet nu er inde i en teknisk recession. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN THYS

Aktiviteten i italiensk økonomi faldt med 0,2 pct. i fjerde kvartal 2018. Det er andet kvartal i streg, at den italienske økonomi går i minus, og dermed er landet inde i en teknisk recession.

At den italienske økonomi gik i minus i fjerde kvartal var ventet af flere økonomer, og ifølge Bloomberg udtalte den italienske premierminister Giuseppe Conte allerede onsdag, at han forventede, at den italienske økonomi havde udviklet sig negativt i det seneste kvartal.

Det italienske statistikbureau, Istat, skriver, at de svag BNP-tal især bunder i en udfordret udvikling i industrien og landbruget.

De svage væksttal kommer i kølvandet på en langstrakt budgetkamp mellem EU-kommissionen og regeringen i Rom.

Det centrale punkt i striden mellem regeringen og kommissionen var størrelsen på Italiens budgetunderskud.

Med de nye, svage væksttal ser det ud til, at Italien vil få endnu sværere ved at holde sig inden for et budgetunderskud, som EU-kommissionen vil acceptere, for den negative udvikling kan vise sig at fortsætte i 2019.

»Risici for den italienske økonomi forbliver helt klart, og recessionen kan trække sig videre ind i første halvår af 2019«, udtaler Nicola Nobile, økonom hos Oxford Economics i Milano, til Bloomberg.