Nye muligheder for lån til jyske virksomheder

Frøs Sparekasse og Ringkøbing Landbobank klar med nye lånemuligheder for erhvervslivet. Der skal gang i væksten i UdkantsDanmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere pengeinstitutter i det jyske Udkantsdanmark går nu i offensiven for at skabe vækst og puste nyt liv i egnens virksomheder.

Ringkøbing Landbobank har netop lånt 275 mio.kr. på gunstige vilkår i EIB – Den Europæiske Investeringsbank . Pengene skal videreformidles til virksomhedskunder inden for det næste år. Lånene skal gå til investeringer i bl.a. produktudvikling og forbedret produktivitet.

Samtidig har Frøs Herred Sparekasse ved Esbjerg lanceret en ny pulje på 500 mio. kr. med vækstlån, som bl.a. kan gå til iværksættere, virksomheder, der, vil investere, eller familier, der vil bygge nyt hus. Sparekassen dækker det syd- og sønderjyske område.

- Den nye vækstpakke på 500 mio. kroner er tænkt som en hjælp til at få gang i gode, fremadrettede initiativer. Hvis alle pengene kommer ud og arbejde, kan der skabes 500 nye jobs, siger Kurt Jensen, som er administrerende direktør i Frøs Herreds Sparekasse.

Bent Naur, adm. direktør i Ringkøbing Landbobank, siger, at den nye fordelagtige finansiering fra EIB gør det nemmere at imødekomme lånebehovene til udvikling i vestjyske virksomheder.

- De fleste virksomheder her er nu kommet igennem finanskrisen og har mod på at tackle tidens udfordringer offensivt. Vores erhvervsliv er nok ramt af krisen, men så er det altså heller ikke værre, siger Bent Naur.

Ringkøbing Landbobank har en balance på 14 mia. kr., hvor af ca. halvdelen er udlån til virksomheder. Banken har en landets laveste tabsprocenter på udlån

. - På vores egn er der er en ukuelig vilje til at komme igen , og samtidig sætter man en ære i at betale de penge man skylder tilbage, forklarer han.