Nye bydele presser middelklassen ud og DONGs trumfkort under pres

Det vrimler frem med nye bydele i København. Blandt andet i Nordhavn, hvor nyt byggeri skyder op overalt. Mandag den 15. februar 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Godmorgen

Vi begynder med boligjagt i Hovedstadens nye bydele. Kvadratmeterprisen på en ejerlejlighed i flere af Københavns nye boligkvarterer er markant højere end i resten af kommunen. Priserne udelukker middelklassen, lyder det fra kilder med kendskab til boligmarkedet. Se også billederne af de nye byggerier.

Danskerne kommer til at betale, hvis Venstre-regeringen indfører masseovervågning af tele- og internettrafikken – i form af større månedsregninger og langsommere bekæmpelse af dårlig dækning. IT-sikkerhedsekspert kalder det »spild af ressourcer«.

DONG Energy satser stort på det voksende marked for havvindmøller, men efter at DONG har haft manegen lidt alene i flere år, er en række af Europas energikæmper nu på vej ud på bølgerne. Og de er sultne.

To ud af to direktørstole står tomme hos Novo A/S, hvor Sten Scheibye er formand, efter at han fredag fyrede Eivind Kolding. Ledelsesekspert undrer sig over Scheibyes skævskud.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk