Ny uro om dankortgebyr

Gebyrer. Gebyret for internethandel er for højt, mener De Radikale.

Den kraftige stigning i danskernes indkøb på internettet får nu politikere til at rette et kritisk fokus mod det specielle dankortgebyr for elektronisk handel. Det skriver Dagbladet Børsen.

Det koster 1,45 kr. plus en promille af købsprisen at bruge dankortet på nettet, og De Radikales næstformand Morten Østergaard vil have det gebyr sænket og harmoniseret med de lavere omkostninger, der gælder for dankortkøb i butikkerne.

- Det er uholdbart på sigt, at vi har vidt forskellige dankortregler for internettet og betaling i butikker, siger Morten Østergaard, der vil have økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) til at analysere økonomien bag dankortet, som pengeinstitutterne driver i fællesskab gennem PBS.

Dankortgebyret i butikkerne er holdt nede gennem en politisk aftale, mens PBS selv fastsætter sit gebyr på internettet. Politikerne har forlangt, at nethandlen ikke giver overskud, og det er Konkurrencestyrelsens opgave at holde øje med, at PBS ikke tager urimelige priser.

Morten Østergaard peger dog på, at antallet af dankortkøb på nettet vokser kraftigt. Internethandel står snart for 10 pct. af den samlede detailhandel, har flere eksperter vurderet i dagbladet Børsen.