Ny uddannelse gør svend til student

Unge skal på en og samme tid kunne uddanne sig til at få et svendebrev og en studentereksamen. Det er målet med en ny uddannelse.

Foto: Colourbox
Til august begynder de første elever på et helt nyt studie, som kombinerer erhvervsuddannelser med en gymnasial uddannelse.

Det er Dansk Byggeri, der sammen med erhvervsskolen Marcantec i Viborg står bag den nye uddannelse. Uddannelsen menes at kunne danne flere unge til byggeriet, som er veluddannede og som har gode faglige, almene og personlige kvalifikationer.

- Valget mellem en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse kan være svært. Hidtil har det ikke været muligt at kombinere de to ungdomsuddannelser. Men den nye uddannelser bliver et attraktivt alternativ til de traditionelle uddannelsesmuligheder, siger uddannelseschef Jesper Juul Sørensen, Dansk Byggeri.

Med både et svendebrev i hånden og en studenterhue på hovedet får de unge lettere ved at gøre karriere. For eksempel får de mulighed for at begynde direkte på ingeniørstudiet, når de har klaret den nye ungdomsuddannelse.

Uddannelsen vil vare fem år og to måneder. De første linjer, som det bliver muligt at vælge sig ind på, er anlægsstruktør, bygningsstruktør og tømrer. I løbet af uddannelsen skal de studerende i praktik i to omgange af hver et års varighed.