Ny sparebølge vil ændre virksomheder radikalt

Mange danske virksomheder har allerede i dag hentet 75 pct. af de oplagte besparelser, de kan.

Men fortsætter krisen i lang tid, bliver de næste beslutninger både hårde og afgørende for, hvordan virksomhederne vil se ud i fremtiden. For mens virksomhederne i dag henter besparelser på snart sagt samtlige afdelinger i organisationerne - med reduktioner i omkostningerne inden for indkøb, finansiering, lagerstyring og produktion - bliver de næste skridt langt mere vidtgående, mener eksperter. Det skriver dagbladet Børsen.

»Det næste store skridt for mange virksomheder er, at de skal overveje at outsource ikke bare deres produktion, men også store dele af deres forskning og udvikling. Det er en trend, vi vil se i fremtiden, og som tager fart her under krisen,« siger Poul Skadhede.

Han er direktør i konsulenthuset Valcon, der hjælper virksomhederne med at komme igennem krisen. »Der vil komme en kæmpe bølge i forbindelse med finanskrisen. Ikke bare inden for outsourcing af produktion, men også af de tidligere kerneopgaver, som virksomhederne selv har stået for,« siger Skadhede.

Han mener, at de gode ideer stadig skal skabes herhjemme, mens udvikling af de første modeller af nye produkter ofte kan foretages i udlandet.