Ny skatteminister vil føre SF-politik

Den nye skatteminister Jonas Dahl vil lade de tunge skuldre bære læsset, og han glæder sig over, at enlige forsørgere allerede næste år kan se frem til skattelettelser.

Der var her til eftermiddag overdragelse i Skatteministeriet fra Holger K. Nielsen til Jonas Dahl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Da den nye skatteminister Jonas Dahl (SF) torsdag eftermiddag fik overdraget Skatteministeriet af den tidligere skatteminister Holger K. Nielsen (SF), gjorde han det klart, at han vil arbejde for at få så meget af SFs politik igennem som muligt. De bredeste skuldre skal bære det tungeste læs, slog han fast.

»Regeringen har lavet en bred skattereform, som gør, at vi i det kommende år vil se en svag lettelse i skatten, særligt for de enlige forsørgere. Det glæder jeg mig faktisk over, jeg synes det er vigtigt, at den enlige forsørger får nogle bedre økonomiske muligheder og et stærkere incitament til at komme ud på arbejdsmarkedet,*« siger Jonas Dahl til Berlingske Nyhedsbureau.

»Og så synes jeg, at det er vigtigt at sikre, at de bredeste skuldre bærer det tungeste læs. Det er jo sådan set det helt grundlæggende i de ting, som vi siger fra SFs side, og det, synes jeg, faktisk også regeringen har gjort,« tilføjer han.

Den nye skatteminister vil gå ydmygt til sin nye opgave, og ministerposten er Jonas Dahls første. Holger K. Nielsen pegede i sin overdragelsestale på, at man sjældent bliver særlig populær som skatteminister, men det skræmmer ikke den nye minister.

»Jeg tror, man skal gå ydmygt til opgaverne, og jeg tror også, at vælgerne i sidste ende belønner folk, som laver et hårdt stykke arbejde, og det har jeg tænkt mig at gøre. Man skal være ydmyg over for de muligheder, man får, og jeg er ydmyg over for den mulighed, Annette Vilhelmsen (SF) og Helle Thorning (S) har givet mig. Derfor har jeg tænkt mig at yde en indsats, som forhåbentligt berettiger mig til at sidde på posten,« siger Jonas Dahl.

Jonas Dahl overtager sagen med de meget udskældte og fejlagtige ejendomsvurderinger, men han peger på, at der i forbindelse med finansloven kom nogle politiske aftaler, som han nu vil sætte sig ordentligt ind i, inden han melder noget ud.

»Vi kommer til at tage sagerne, som de lige så stille kommer frem, og nu vil jeg have lov til at sætte mig ind i sagerne. Der venter også andre interessante opgaver i forhold til social dumping, skattely og sort arbejde, som er noget af det, jeg kommer til at kigge på i den nærmeste tid,« siger Jonas Dahl.