Ny rentesænkning på vej: Danmark kan sætte verdensrekord

Nordea forventer endnu en rentesænkning fra Nationalbanken torsdag. Dermed ryger renten muligvis ned under minus én procent, hvilket vil være den laveste rente i verden.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af torsdagen ventes Nationalbanken at sende renten på indskudsbeviser endnu længere ned, så den herefter hedder enten minus 1,00 pct. eller minus 1,25 pct. Danmark vil dermed have den laveste rente i verden. Lige nu deler vi pladsen med Schweiz,  der lige som os har en rente på minus 0,75 pct.

Det vurderer senioranalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea ifølge Bloomberg News.

Over telefon skal senioranalytikeren onsdag have sagt, at Nationalbanken ved 16-tiden torsdag kan sænke sin nuværende rente med op til 50 basispoint. Alt taget i betragtning ser Jan Størup Nielsen dog størst sandsynlighed for, at renten sænkes med 25 basispoint til minus 1,00 pct.Uanset, hvor meget renten sænkes, vil det ske i et forsøg på at stoppe spekulanternes pres på kronen.

Sænkes renten, vil det endnu engang være det laveste renteniveau nogensinde. Nationalbanken har allerede gennemført fire rentenedsættelser og stoppet udbuddet af statsobligationer, der er papirer med en løbetid på et år eller derover.

Onsdag valgte banken desuden at takke nej til bud på hele 5,9 mia. kr. på skatkammerbeviser, der er obligationer med en løbetid på op til ni måneder.