Ny planlov kan presse lejlighedspriser op og kulturskifte i Carlsberg

Godmorgen

Dyrere lejligheder i landets storbyer. Det kan blive resultatet, hvis blå blok gør alvor af sit ønske om at fjerne kravet om almene boliger fra planloven. Ændringen vil ramme både ejer- og lejelejligheder, vurderer eksperter.

Fonas bagland har halvanden uge til at komme op med en gangbar redningsplan for den konkurstruede danske elektronikvirksomhed. Det kan meget vel betyde butikslukninger, lyder det nu fra en af de ansvarshavende advokater bag rekonstruktionen.

Den nye Carlsberg-boss Cees ‘t Hart er for alvor i gang med ikke bare et strategiskifte, men også et kulturskifte. Det betyder, at der renses kraftigt ud i forretningsaktiviteterne, ligesom der også renses ud på chefgangene. Sådan må det være, når en ny chef kommer til i en virksomhed, hvor frustrationerne står i lys lue, og hvor der derfor nødvendigvis må ske noget dramatisk, skriver Jens Chr. Hansen på sin blog. Læs kommentaren og deltag i debatten her.

Hvor langt kan og skal Apple gå for at hjælpe myndighederne med at få adgang til krypterede telefoner? Læs Mikael Hjorths blog om Apples store dilemma om kryptering og terrorisme.

Dagen byder på tal for forbrugertilliden i Eurozonen. Læs i øvrigt Business-kalenderen.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk