Ny opgørelse: Kun 23 ledige blikkenslagere tilbage i landet

Til over halvdelen af alle de stillingsbetegnelser, der findes i Danmark, er der under 20 ledige. Det viser en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske virksomheder må spejde langt efter blikkenslagere, glarmestre og mange andre medarbejdere til helt almindelige faglærte job, skriver Finans.

Mens der ifølge de seneste tal stadig er 111.200 registrerede ledige, er virkeligheden for mange arbejdsgivere, at der til en lang række jobtyper er under 20 ledige at tage af – på landsplan. Det viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har fået udarbejdet.

»Set fra den enkelte virksomheds synspunkt er det et stærkt misvisende billede, at der står mere end 100.000 ledige klar i en lang række til at tage et arbejde,« siger adm. direktør i DA Jacob Holbraad til Finans.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er enig.

»Det er meget alvorligt og kræver fuld opmærksomhed, hvis ikke det opsving, som vi oplever lige nu, skal risikere at stoppe brat,« siger han til Finans.
3F-formand Per Christensen kan ikke genkende tallene.

»I 3F har vi i øjeblikket godt 800 ledige, der søger arbejde som murer, godt 700 ledige, der søger arbejde som tømrer, og flere end 250 ledige, som søger job som kranfører,« siger han til Finans.