Ny milliardregning truer Skat

Skatteministeriet har tabt et opgør med udenlandske selskaber om skat af rente og udbytte. Det kan betyde endnu en milliardregning til statskassen.

Mens Skat stadig ømmer sig oven på problemerne med dets fejlbehæftede IT-system, er der nu en ny øv-sag på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Skat stadig ømmer sig oven på problemerne med dets fejlbehæftede IT-system, er der nu en ny øv-sag på vej.

Skatteministeriet har nemlig erkendt, at man i flere tilfælde har krævet for høje skatter af renter og udbytte af en række kapitalfonde og virksomheder i udlandet.

Det betyder ifølge TV 2, at en kæmpe regning er på vej. I blot en enkelt sag skal Skat tilbagebetale 110 millioner kroner plus renter, fordi man i årene fra 2006 til 2008 har krævet én milliard kroner i rentekildeskat fra et selskab i udlandet. Med renters rente svarer det til en udbetaling af en kvart milliard kroner i blot en enkelt sag.

Skatteekspert og lektor Katja Dyppel Weber fra Copenhagen Business School (CBS) vurderer, at sagen bliver særdeles dyr for staten.

»Det er kun Skat, der ved, hvad de skal betale tilbage til virksomhederne, men det er uden tvivl et stort beløb,« siger hun til tv2.dk.

Sagerne handler groft sagt om, at Skat for en række selskaber i udlandet har opkrævet en højere sats på rentekildeskat, end man har gjort for danske selskaber. Selskaberne har argumenteret for, at den forskelsbehandling strider imod EU-retten, og det har Skatteministeriet nu erkendt.

Foreløbig kører fem lignende sager ved landsretten herhjemme, og ender selskaberne med at få medhold, vil det ifølge TV 2 koste staten et milliardbeløb.

Milliardregningerne vælter fortsat ned over SKAT: