Ny lovpligtig forsikring billigere end ventet

Trods ringere kreditværdighed skal byggefirmaerne betale mindre for de nye lovbefalede byggeskadeforsikringer.

Læs mere
Fold sammen
Det er blevet billigere end ventet for byggefirmaer at tegne den nye lovpligtige byggeskadeforsikring, som blev indført 1. april i fjor.

Forsikringen skal sikre, at huskøbere kan få udbedret skader i ti år efter, at huset er blevet bygget. Den blev til, fordi en del forbrugere oplevede, at bygmestre gik konkurs eller løb fra deres ansvar for udbedring af skader efter byggeriets færdiggørelse.

Da et flertal i Folketinget vedtog loven sidste forår forventede regeringen, at den lovpligtige byggeskadeforsikring i gennemsnit ville koste 1,5 procent af husets og grundens værdi svarende til 45.000 kroner for et hus og en grund til en samlet værdi af tre millioner kroner.

Nye stordriftaftaler

I starten frygtede mange bygmestre, at en ejendom til den pris i gennemsnit kunne blive op til 100.000 kroner dyrere at bygge på grund den lovbefalede forsikring.

- Men vi kan konstatere, at de tilbud vi giver på byggeskadeforsikringer af den type ejendomme i gennemsnit ligger under 1,5 procent af værdien for huset og grunden, siger afdelingsleder i TopDanmark, Steen Bo Andersen.

Den samme tendens mærker underwriting director for erhvervsforsikringer i Codan, Erik Larsen.

Ifølge Steen Bo Andersen fra TopDanmark er byggeskadeforsikringerne blevet billigere end ventet, fordi arbejdet med at udforme dem er blevet systematiseret. Samtidig har det været muligt at indgå stordriftsaftaler med arkitekt- og ingeniør-firmaer, der skal forestå det tilsyn med husene, som er indeholdt i forsikringsbetingelserne.

Erik Larsen i Codan peger på, at konkurrencen mellem selskaberne har virket.

- Vi vil gerne betjene de kunder, vi har i byggebranchen, og hvis vi kan sælge dem byggeskadesforsikringer som en ad on ydelse, kan vi gøre det lidt billigere, siger han.

Obligatorisk byggeskadeforsikring på vej

Tilhænger af privat byggeskadeforsikring