Ny dom i Atea-sag: Konsulent i Udenrigsministeriet fik fængselsstraf

Fredag faldt den syvende dom i det store sagskompleks om Ateas bestikkelse af offentligt ansatte. En konsulent i Udenrigsministeriet fik i Retten i Glostrup en dom på 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 57-årig konsulent fra Udenrigsministeriet var fredag stillet for retten anklaget for at have modtaget bestikkelse af IT-leverandøren Atea. Ifølge anklageskriftet bestod bestikkelsen i, at han havde købt både et Samsung fladskærms-TV og en Samsung mobiltelefon til priser, der lå langt under markedsprisen. Samlet gav det ham ifølge politiet en prismæssig fordel på mindst 16.000 kr., som ifølge politiet kunne sidestilles med bestikkelse.

Retten i Glostrup fandt den 57-årige mand skyldig i at have modtaget bestikkelse og idømte ham en straf på 40 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste. Det oplyser hans forsvarer Peter Trudsø, som ikke er tilfreds med dommen.

»Jeg gik efter frifindelse, så dommen blev anket på stedet,« siger Peter Trudsø.

Den 57-årige er den syvende offentligt ansatte, som har været for retten anklaget for at taget imod bestikkelse af Atea, og den femte, som har fået en fængselsdom.

I november og december blev fire personer idømt fængselsstraffe på mellem 20 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste og op til fire måneders ubetinget fængsel for at have taget imod bestikkelse i form af iPads, iPhones og IT-udstyr fra Atea. De fire var ansat hos Københavns Kommune, DSB og Udenrigsministeriet. Tre af dømte har anket dommen.

Ankesagen behandles af Østre Landsret til marts.

Tidligere i denne uge blev en ansat fra DSB og en ansat fra Rigspolitiet begge frikendt for at have modtaget bestikkelse.

Den ene blev frikendt, fordi retten ikke fandt det bevist, at han havde modtaget en iPad. Den anden frikendte modtog et dyrt Samsung-TV fra Atea tre uger efter, at han var stoppet hos DSB, men han blev frikendt, fordi retten ikke fandt det bevist, at han havde sagt ja til gaven, mens han stadig var ansat i DSB.