Ny dollarsvækkelse - USAs finansminister billiger nedturen

Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salgspresset på den amerikanske dollar fortsætter onsdag, efter at den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, har italesat fordele ved dollarsvækkelsen.

Dollar nåede klokken 10.14 det laveste niveau over for euro siden december 2014 i 1,2357 dollar for en enhed af den fælles valuta.

Siden har dollar rettet sig marginalt, men ligger fortsat tydeligt svækket i 1,2337 dollar per euro mod en krydskurs på 1,2285 tirsdag eftermiddag. Over for den danske krone er dollar svækket til 6,0346 kr. fra 6,0560 kr. tirsdag eftermiddag.

En del af dollarens nedturen satte ind kort før klokken 10, da Mnuchin talte med journalister under World Economic Forum i Davos i Schweiz.

»En svagere dollar er åbenlyst godt for os i forhold til handel og muligheder,« sagde Mnuchin ifølge Bloomberg News, inden han anlagde en anden vinkel på valutaudsvingene. »Men igen så tror jeg, at dollarens langsigtede styrke afspejler styrken af den amerikanske økonomi, og det faktum at den er og vil vedblive med at være den primære reservevaluta.«

/ritzau/FINANS