Ny dansk topchef i Sverige sætter aldrig sig selv i centrum

Endnu en svensk storbank har kigget over sundet i deres søgen på en ny topchef. Denne gang er det Handelsbanken, der hyrer dansk.

47-årige Frank Vang-Jensen har arbejdet for Handelsbanken siden 1998, og han har senest haft ansvar for det svenske marked. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forbindelse med præsentationen af 2014-regnskabet løftede svenske Handelsbanken sløret for, at de går fremtiden i møde med danske Frank Vang-Jensen ved roret. Han har i sinde at føre bankens dyder med den decentrale styring videre.

Frank Vang-Jensen sætter sig i forbindelse med bankens generalforsamling i chefstolen 25. marts. Inden da vil han heller ikke komme nærmere ind på, hvilke ambitioner han har for banken i fremtiden.

»Jeg tiltræder 25. marts, og efter det skal jeg nok komme ind på, hvad ambitionerne er. Nu gælder det om at fundere over, hvad svarene er, og hvad jeg skal fokusere på. Så skal jeg nok have en god forklaring, når jeg tiltræder,« siger den kommende direktør.

Handelsbanken kan se frem til at få en meget nøgtern direktør, der begyndte sin karriere i bankverdenen som 19-årig, hvor han blev elev i den daværende Privatbanken i Viborg. Her blev han uddannet bankassistent, hvorefter hans karriere tog fart, og siden 1998 har han haft forskellige stillinger i Handelsbanken, hvor han begyndte som filialdirektør i bankens største danske filial, København City. Senest har han haft ansvar for det svenske marked.

Topchefen er ikke meget for at sætte ord på, hvad der har bragt ham så langt, men han lægger vægt på, at han altid har fokuseret på det job, han er i gang med.

»Jeg prøver ikke at sætte mig selv så meget i centrum og fokuserer på mit job og banken og mindre på mig selv,« siger Frank Vang-Jensen.

Nem beslutning

Handelsbankens bestyrelse har peget på Frank Vang-Jensen som Pär Bomans afløser, mens Boman overtager formandsposten i bestyrelsen. En post, der blev ledig, da en række sager mod formanden for Handelsbankens store investeringsselskab Industrivärden, Sverker Martin-Løf, blev afsløret. Hans plads overtages af Handelsbankens bestyrelsesformand Anders Nyrén, hvilket efterlader Handelsbankens formandspost fri til Pär Boman.

På den baggrund blev direktørstolen ledig, og derfor kan danskeren sætte sig i den til marts.

»Der har ikke været de store overvejelser. Jeg har arbejdet i Handelsbanken i mange år og har været med i ledelsen og både arbejdet i Danmark og Sverige i forskellige positioner, så den beslutning var ikke svær,« siger Frank Vang-Jensen.

Den danske direktør har haft base i Stockholm siden sidste sommer, hvor han fik ansvar for Handelsbankens svenske marked, og nu kan han se frem til, at hustruen og familiens to børn flytter med ham til den svenske hovedstad. Meget andet om privatlivet vil direktøren ikke ud med, men han kan sommetider findes i svømmehallen til børnenes træning eller på en mountainbike-tur.