Ny advarsel til alle, der vil købe ejerlejligheder i store byer: Man risikerer skattesmæk eller tab

Berlingskes businessredaktion guider dig til dagens vigtigste nyheder om økonomi og virksomheder.

Prisfesten på boligmarkedet er nu så vild, at Danmarks største realkreditinstitut Nykredit advarer alle, der vil købe en ejerlejlighed i de store byer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

God eftermiddag og velkommen til dagens Business-update.

Som altid tager vi en rundtur i medielandskabet og samler et udpluk af de vigtigste historier denne eftermiddag.

Vi skal blandt andet forbi landets største realkreditinstitut, som nu kommer en advarsel til alle, der overvejer at købe en ejerlejlighed i store byer.

Men vi begynder med historien om en usædvanlig svindelsag:

Jysk firma ramt af millionsvindel

En tidligere ansat ved nedbrydningsfirmaet Kingo Karlsen i Silkeborg har snydt virksomheden for 30 millioner kroner.

Sådan lyder det fra nedbrydningsfirmaet i en pressemeddelelse.

Igennem fire projekter har en ledende medarbejder ifølge virksomheden sendt ressourcer for flere millioner kroner fra  Kingo Karlsen til sig selv.

Svindlen blev først opdaget efter, at den ledende medarbejder forlod virksomheden ved årsskiftet. Vedkommende har ifølge Kingo Karlsen også dækket over information og vildledt om økonomien i en række store projekter.

Virksomheden valgte i marts at anmelde den tidligere leder til politiet.

Nye eje­re af Flying Ti­ger har ikke spurgt stif­ter til råds: »Det gør ikke no­get, at han ikke er her«

Lennart Lajboschitz har været en del af detailkæden Flying Tiger, siden han stiftede den i 1990erne. Men i februar slap han tøjlerne til livsværket, da han sammen med kapitalfonden EQT solgte kæden til investeringsselskabet Treville & Co.

Det har tre tidligere Axcel-partnere som ejere. En af dem er Nikolaj Vejlsgaard, der til Børsen fortæller, at han ikke har haft kontakt til Lennart Lajboschitz siden salget.

»Vi ville gerne have Lennart Lajboschitz med, men det gør ikke noget, at han ikke er her. Det gør ikke nogen forskel for os,« siger Nikolaj Vejlsgaard og tilføjer:

»Det kan selvfølgelig hjælpe at have stifteren med, men både Martin Jermiin (administrerende direktør, red.) og Christian Jakobsen (finansdirektør, red.) har arbejdet med ham i to år, og så er der en masse andre ansatte, der har kendt ham i mange år. Så jeg mener, at den kultur, der var der, da Flying Tiger blev stiftet, sådan set er ret godt forankret i organisationen,« siger han.

Det har tidligere været fremme, at samarbejdet mellem Lennart Lajboschitz og EQT ikke er gået som forventet, og i 2018 og 2019 tabte Zebra A/S samlet set 765 millioner kroner

Boligeufori skræmmer: Nykredit advarer mod tab eller skattesmæk

Prisfesten på boligmarkedet er nu så vild, at Danmarks største realkreditinstitut Nykredit advarer alle, der vil købe en ejerlejlighed i de store byer.

For den nye boligskattereform nærmer sig, og risikoen for et betydeligt tab eller et skattesmæk er overhængende, siger chefanalytiker i Nykredit, Mira Lie Nielsen til Finans.

»De nye boligskatteregler er blevet udskudt, fortrængt, fornægtet og ligger så langt ude i fremtiden, at købere nok ikke har haft dem i bevidstheden. Men 2024 er ikke så langt væk, som det har været,« siger hun.

De nye boligskatter kommer nemlig til at stige markant på især ejerlejligheder, og selvom de nye regler først træder i kraft 1. januar 2024, vil sælgerne ifølge Nykredit blive ramt inden. Realkreditinstituts beregninger viser, at priserne på ejerlejligheder kan falde et sted mellem 2 og 10 procent omkring overgangen til 2024.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business

 

Danske restauranter begravet i »foruroligende« gæld fra coronakrisen: »Der er brug for klarhed for at træffe de rigtige beslutninger«

Nye tal fra Gældsstyrelsen og Skattestyrelsen viser, at den danske restaurationsbranche kæmper med en stor gæld og udskudte regninger fra coronakrisen.

Læs Sebastian Perssons artikel.

Forsvindende få kvinder har ansvar for bundlinjen i landet største virksomheder

Det er stadig i høj grad mænd, der har ansvaret for økonomien og bundlinjen i landets største virksomheder, viser ny rapport. »Et samfundsmæssigt problem,« lyder det fra ekspert.

Læs historien her.

Danmarks fremmeste erhvervskvinde: »Der er helt klart ikke en almindelig accept af kvinder i erhvervslivet«

Lone Fønss Schrøder har magtfulde bestyrelsesposter hos blandt andet Volvo Cars og IKEA og er en af de højest placerede og mest succesfulde kvinder i europæisk erhvervsliv.

Læs hendes bud på, hvorfor få kvinder i Danmark har bundlinjeansvar.

Her er ordrebøgerne fyldte, mens fabrikkerne kører på lavt blus

De tyske industrivirksomheder er fanget i et historisk dilemma. På den ene side er ordreindgangen den højeste nogensinde, men på den anden side produceres der på nedsat kraft. Det er sammenbruddet i globale forsyningskilder, der er årsagen. Tysk vækst står til at blive ramt i genåbningen, men også mange danske virksomheder og tusindvis af job er påvirket af problemerne.

Læs analysen af Berlingskes økonomiske redaktør, Ulrik Harald Bie

Tidligere FCK-formand taler ud efter farvel til Parken: Seier ville beholde mig

Han valgte til sidst at forlade en af dansk erhvervslivs hårdeste, men også mest prestigefyldte poster. Bo Rygaard er ikke længere formand for Parken, og han fortæller her om den sidste dramatiske tid, hvor Ståle Solbakken blev fyret, og hvor coronakrisen ramte virksomheden, der er mest kendt for fodboldholdet FCK.

Læs interviewet, der er skrevet af Lasse Friis, her.