Nu stiger industriens produktion igen

Efter en par barske måneder er der nu endelig tegn på, at det begynder at gå bedre med industriens produktion. Industriproduktionen steg pænt i i juni og var 3,4 pct. højere end i maj. Den er dermed igen over indeks 115.

Foto: Simon Læssøe. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Fremgangen i juni følger efter to måneders nedgang på 4,2 pct. i maj og 1,0 pct. i april.

Over det sidste kvartal var produktionen i andet kvartal 0,1 pct. højere end i første kvartal. Tallene er korrigeret for normale sæsonudsving og prisudvikling.

Produktionen steg i otte ud af 12 branchegrupper. Største stigning var i elektronikindustrien med 12,1 pct. Men der var også markante stigninger i træ- og papirindustri, trykkerier og i medicinalindustrien.

Cheføkonom Helge J. Pedersen fra Nordea siger, at det var ventet, at der ville komme en lille korrektion i produktionen i juni i forhold til maj, hvor industriproduktionen faldt dramatisk. Derfor er der ingen grund til at juble specielt over en ellers på papiret betydelig fremgang på 3,4% over måneden. Set over kvartalet var der nemlig tale om en i store træk flad udvikling i industriproduktionen – og hvis den dominerende medicinalindustri trækkes ud af tallene kan det konstateres, at industriproduktionen så faldt med 1,5% over kvartalet. 

»Det er en svag udvikling,« siger Helge J. Pedersen.