Nu skal 14 mia. kr. kradses ind: Skat får hjælp af inkasso

Private inkassoselskaber melder sig nu på banen i 11. time til at hjælpe Skat med at inddrive dele af den milliardgæld, som ellers vil blive afskrevet.

(Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Måske er der uventet hjælp på vej til skatteminister Karsten Lauritzen (V) og Skat, der har afskrevet omkring 14 milliarder kroner, som følge af fejl i Skats digitale inddrivelsessystem EFI.

Det er de to private inkassoselskaber Lindorff og Intrum Justitia, der er interesseret i at købe dele af danskernes udestående gæld til Skat.

Det skriver Børsen.

Avisen har talt med direktørerne for de to inkassofirmaer, der er meget interesseret i at komme i dialog med regeringen. Selskaberne peger på, at de ligger inde med de nødvendige ressourcer både på it- og mandskabsområdet til at få inddrevet nogle af de mange studielån, parkeringsbøder og andre former for gæld, som staten har til gode.

Hvis forslaget skal blive en realitet, kræver det dog både politisk vilje og en lovændring.
»Det er ikke særligt indviklet. Der er i forvejen private firmaer, som håndterer gældsinddrivelse fra private, og der er der jo et etableret system og lovgivning. Her vil det være det samme, bortset fra at kreditoren vil være staten i stedet for købmanden eller slagteren,« siger Jens Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalbog Universitet

Børsen har været i kontakt med ordførere fra Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der ikke er afvisende over for inkassovirksomhedernes forslag.