Nu kommer et centralt retsopgør efter finanskrisen

Roskilde Bank krakkede i 2008 og blev derefter overtaget af Arbejdernes Landsbank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Nu begynder opvarmningen til det endelige retsopgør i det første og mest omtalte af finanskrisens bankkrak, Roskilde Bank. Retssagen begynder efter planen til oktober syv år efter konkursen i 2008. I en serie af artikler vil Berlingske Business forud for retssagen se nærmere på, hvad vi kan vente. Og noget tyder allerede nu på, at erstatningssagen mod Roskilde Bank-revisorer fuser ud.

Hvem har ansvaret i den store skatteskandale? Man skulle måske tro, at den undersøgelse, som skatteministeren har iværksat, zoomer ind på det centrale spørgsmål. Men nej. Hverken departementschefen eller skiftende skatteministres rolle bliver belyst i den undersøgelse, erfarer Berlingske. Erhvervsredaktør Peter Suppli Benson spørger i et blogindlæg: Hvem skal vi blame, Skat?

Køb-køb-køb. På et halvt år har vi købt elektronik for godt 14,6 milliarder kroner. Vores hang til elektronik er eksempelvis også meget nærværende for den nye elektronikgigant Power, der nu fordobler medarbejderantal efter klagestorm.

Netop nu er der rigeligt med inspiration at hente forud for det næste halve års elektronikkøb. Den store elektronikmesse IFA finder sted i Berlin i disse dage. Læs om toptelefoner, smarture, superskarpe fjernsyn og kommunikerende køleskabe.

Det er fredag og dermed også tid til at gøre status på ugen. Hvem klarede sig godt og skidt i toppen af dansk erhvervsliv? Få svaret i ugens Business-Gossip, hvor navne som Peder Tuborgh fra Arla, Mads Nipper fra Grundfos og Jens Brøchner fra Skatteministeriet er med.

Der er nye tal for konkurser og tvangsauktioner på vej fra Danmarks Statistik. Her kan du se, hvad der i øvrigt er på kalenderen i dag.

God fornøjelse!

Anders Rostgaard, dagens onlineansvarlige