Nu gør de klar til at ansætte

Hver fjerde danske virksomhed regner med, at de skal ansætte folk i løbet af det næste år. Færre forventer, at de skal fyre. Det viser en ny undersøgelse.

Foto: Bob Strong. Især i fødevaresektoren er virksomhederne klar til at ansætte nye folk.
Læs mere
Fold sammen
Nu undgår vi det helt store sammenbrud på arbejdsmarkedet. De danske virksomheder er langsomt begyndt at få lyst til at ansætte personale igen. Hver fjerde virksomhed forventer at skulle ansætte flere folk i løbet af det kommende år. Færre regner med at skulle fyre.

Det fremgår af en rundspørge som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Undersøgelsen viser ligeledes, at halvdelen af virksomhederne ikke forventer nogen ændring i medarbejderstaben. Det vil sige, at de ikke tror på, at de skal til at afskedige nogen.

Jyllands-Posten fremhæver, at da den tilsvarende undersøgelse blev foretaget for et halvt år siden, var der lidt flere pessimister.

Varierer meget
Den fornyede optimisme varierer dog meget fra branche til branche og inden for de enkelte brancher.

Inden for fødevaresektoren ser det fint ud. Ingen virksomheder forventer at fyre, men hver tredje siger, at de tror på, at de skal ansætte flere.

I IT-branchen er billedet noget mere broget. Blandt IT-virksomhederne er der kommet lidt flere, der hænger med næbbet. Omvendt siger hver tredje at de agter at hyre flere folk.