Nu falder olieprisen igen efter otte dage med stigninger

Efter otte dage med stigninger falder olieprisen en smule tirsdag eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter otte dage med stigninger falder olieprisen en spids tirsdag eftermiddag.

Futures på en tønde af den amerikanske referenceolie WTI til levering til august koster tirsdag eftermiddag lige under 47 dollar eller 0,3 pct. mindre end mandag aften. Onsdag i sidste uge kostede den samme future 42,53 dollar. Tendensen for den europæiske referenceolie, Brent, er den samme. Den falder også 0,3 pct. efter otte dage med stigninger til 49,52 dollar.

Det er den længste sammenhængende række af stigninger i prisen i år.

Faldet skyldes, at Opecs olieproduktion er steget i medlemslande, der er undtaget fra organisationens produktionsnedskæringer, forklarer Bloomberg.

Opecs produktion i juni steg til det højeste i år, da lande som Nigeria og Libyen, der er undtaget fra aftalen om nedskæringer, producerede mere.

- Med baggrund i de senere dages stigninger og den højeste produktion af olie i Opec i år, er der måske nogle, der lukker positioner, og det sætter et midlertidigt pres på olieprisen, forklarer analytiker i HSH Nordbank Jan Edelmann til Bloomberg.

Han vurderer, at på længere sigt er den øgede produktion fra Nigeria og Libyen ikke holdbar grundet den politiske usikkerhed i landenen.

/ritzau/FINANS