Nu får de højere benzinpriser konsekvenser: Kørselsfradraget stiger i 2022

Højere benzinpriser og en forventet højere pris på vedligehold af bilen, får nu Skatterådet til at hæve satserne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse for næste år.

Mere end en million danskere får hvert år kørselsfradrag eller befordringsgodtgørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 1,2 millioner danskere, der hvert år får kørselsfradrag eller befordringsgodtgørelse, kan se frem til højere satser i 2022.

Det oplyser Skattestyrelsen efter et møde i Skatterådet tirsdag.

»De cirka 1,2 millioner danskere, der hvert år får fradrag for transport mellem hjem og arbejdspladsen eller dem, der får godtgjort erhvervsmæssig kørsel i egen bil, vil opleve en stigning i satserne til næste år,« skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Baggrunden for, at satserne kommer til at stige til næste år, er ifølge Skatterådet, at benzinprisen forventes at blive højere i 2022, end det var forventet.

»Selvom bilerne fortsat kører længere på en liter benzin, hvilket giver flere kilometer at fordele de samlede udgifter på, påvirker den højere benzinpris satsen i en opadgående retning,« lyder det fra formanden for Skatterådet, Jane Bolander.

»Derudover forventes udgifterne til vedligehold af bilerne også at stige. De forhold påvirker også satsen yderligere i en opadgående retning,« tilføjer hun og henviser blandt andet til udgifter til service, udskiftning af sliddele, afbalancering af dæk og supplerende rustbehandling.

Satsen for kørsel mellem 25 til 120 kilometer forhøjes med otte øre til 1,98 kroner pr. kilometer i 2022. Satsen for kørsel over 120 kilometer forhøjes med fire øre pr. kilometer, fremgår det af pressemeddelelsen.

Hvert efterår beregner Skatterådet satserne for det kommende år ud fra en vurdering af udgifterne til befordring med bil.

Baggrunden for beregningerne af satserne for 2022 er blandt andet en benzinpris på 12,78 kroner, hvor beregningen af satserne for 2021 tog udgangspunkt i en pris på 11,31 kroner pr. liter.

Skatterådet er et kollegialt lægmandsorgan, der består af 19 medlemmer, som sammen behandler og træffer afgørelser i de sager, der forelægges rådet.