Novo-topchefens rekordbonus, BRFkredit med slagtilbud og Sverige vinder 5-1 over Danmark

Det er ikke kun på grønsværen, som her i play off-kampen i november i Parken, at Sverige kan spænde ben for os. Det gælder også, når der er tale om den økonomiske udvikling, hvor Sverige vinder 5-1 over Danmark. Her er det den svenske anfører, Zlatan Ibrahimovic, og Danmarks midtbane­general, Christian Eriksen, der er i duel. Arkivfoto: Jonathan Nackstrand/AFP
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Danskerne får bøllebank af svenskerne, når det gælder økonomi, viser ny opgørelse fra Handelsbanken. På fem ud af seks punkter klarer svenskerne sig bedre end danskerne. Kun når det gælder ledigheden, ser det bedst ud på den danske side af Øresund. Imens vurderer økonomer, at det kun er et spørgsmål om tid, før regeringen må i gang med at skrue ned for forventningerne til den danske økonomi.

Anderledes positivt ser det tilsyneladende ud for Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen. Han kan nemlig stå til at score danmarks­historiens største farvelbonus, hvis den 61-årige topdirektør som ventet pensionerer sig selv i god tid, inden hans kontrakt udløber. Det viser beregninger af Novo-topchefens fratrædelsesvilkår, som Berlingske Business har foretaget.

Krigen blusser for alvor op i realkreditsektoren. Jyske Banks realkreditinstitut, BRFkredit, gør det nu markant billigere for kunder at skifte selskab i håb om at lokke nye kunder til. Slagtilbuddet kommer oven på Nykredit-koncernens planer om massive prisstigninger på boligejernes realkreditlån, hvilket har ført til en stor vrede hos mange Totalkredit-kunder.

Vil Lego-topchefen Jørgen Vig Knudstorp have grund til at danse i dag? Bliv klogere senere på dagen, når legetøjsgiganten kommer med regnskab.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, business.dk