Novo-top i spidsen for samfundsansvarligt råd

Den tidligere direktør for Novo Nordisk og bestyrelsesformand for Lego Mads Øvlisen bliver formand for det nye Råd for Samfundsansvar. Og næstformandsposten bliver besat med en Novo Nordisk-direktøren Lise Kingo.

Mads Øvlisen Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser Økonomi- og Erhvervsministeriet.

I alt udnævnes 15 medlemmer, som er fundet blandt Danmarks største erhvervs-, forbruger- og finansielle organisationer samt forskere og NGO’ere. Og dermed er rådet klar til at gøre dansk erhvervsliv internationalt kendt for forretningsdrevet samfundsansvar (Corporate Social Resposibilty, CSR).

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) siger, at rådet skal være med til at indfri regeringens mål om, at danske virksomheder skal være internationalt kendt for ansvarlig vækst. Det er helt afgørende for konkurrenceevnen, påpeger hun.

Og Mads Øvlisen siger, at skal danske virksomheder bidrage til løsningen af samfundets udfordringer, og samtidig formå at styrke deres konkurrencevene, skal samfundsansvar gøres til et strategisk anliggende og ind på direktionsgangen i de danske virksomheder.

- Det er Rådets opgave at skabe større interesse for samfundsansvar blandt danske virksomheder. Mange gør det godt, men flere kan gøre det bedre, siger han i en kommentar.

Mads Øvlisen er i forvejen bestyrelsesmedlem for FN’s Global Compact og Adjungeret Professor i Corporate Social Resposibilty ved Copenhagen Business School.

/ritzau/