Novo og Mærsk betaler en halv Storebæltsbro i selskabsskat

Landets to mest værdifulde virksomheder betalte sidste år over 10 milliarder kroner i selskabsskat i Danmark, viser de netop offentliggjorte skattelister.

En stribe finanshuse har oven på Novo Nordisks regnskab for fjerde kvartal af 2014 revurderet anbefalinger og kursmål for medicinalaktien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er gang i butikken i Bagsværd, og det kan ses på de netop offentliggjorte lister over, hvor meget virksomhederne betaler i selskabsskat. Skat oplyser, at Novo A/S, der er investeringsselskabet bag blandt andet Novo Nordisk og Novozymes, har betalt 17,3 procent mere i selskabsskat i 2013 end året før. Samlet har Novo A/S betalt 4.395.939.338 kroner i selskabsskat i Danmark i 2013.

På Esplanaden går udviklingen den anden vej. A.P. Møller-Mærsk er stadig den virksomhed, der spytter suverænt mest i statskassen, men beløbet er faldet med 24,5 procent til 6.018.157.682 kroner. Mærsks skattebetaling består dels af selskabsskat, dels af kunbrinteskat.

Samlet har de to virksomheder altså betalt over 10 milliarder kroner i selskabsskat, hvilket svarer til en halv Storebæltsbro. I 2012 var beløbet dog noget større. Her betalte man 11,7 milliarder. Det svarer til en halv Storebæltsbro og 80 ekstra afsnit af 1864-tv-serien.