Norwegian til piloter: Drop fridage og få firedobbelt løn

Hvis nogle af Norwegians piloter i Norge alligevel bare sidder og triller tommelfingre på deres fridage, så kunne det være en god idé for dem at tjekke deres arbejdsmail.

»Godaften alle sammen. Vær venligst opmærksom på at ledelsen vil tilbyde dobbelt overtid til alle, som kan hjælpe os igennem denne hårde periode. På forhånd tak,« lyder det i e-mailen ifølge dagbladet.no. Fold sammen
Læs mere
Foto: SCANPIX NORWAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Søndag aften har Norwegian nemlig sendt en e-mail, hvor selskabet tilbyder piloterne firedobbelt løn for at tage på arbejde på en fridag. Det skriver dagbladet.no.

Årsagen er, at lavprisselskabet mangler personale til at få afviklet den travle sommertrafik. Det var lørdag en af årsagerne til, at 18 afgange blev aflyst med kort varsel.

Tilbuddet om at droppe en fridag til gengæld for en god hyre gælder foreløbigt for dagene 4.-7. juli.

»Godaften alle sammen. Vær venligst opmærksom på at ledelsen vil tilbyde dobbelt overtid til alle, som kan hjælpe os igennem denne hårde periode. På forhånd tak,« lyder det i e-mailen ifølge dagbladet.no.

Halvor Vatnar, som er leder af den fagforening, der organiserer de skandinaviske Norwegian-piloter, kalder det et godt tilbud.

»Hvis de tilbyder at betale det dobbelte af dobbeltbetaling, så bliver det jo fire gange normal dagsløn, hvilket er rigtig mange penge,« siger han til dagbladet.no og oplyser, at han ikke selv har set e-mailen.

Samtidig kritiserer han dog ledelsen for ikke at have ansat nok folk.

»Det her er jo et rigtig godt bevis på, at Norwegian har for få piloter til at gennemføre planlagte flyvninger. At de faktisk planlægger ordinær drift med overtid i stedet for at ansætte tilstrækkeligt med piloter,« lyder det fra Halvor Vatnar.