Norske krone svækkes efter rentenedsættelse

Den norske krone svækkes torsdag over de fleste hovedvalutaer, efter at landets nationalbank har sænket den ledende rente.

Landsholdet træner i dag i Oslo. Norske flag overalt på stadion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den norske centralbank, Norges Bank, valgte torsdag at nedsætte den toneangivende rente med 25 basispoint til 1 pct. Det var dog ikke nogen stor overraskelse, idet 16 ud 17 adspurgte økonomer ifølge Bloomberg News havde regnet med den manøvre.

Samtidig indikerede banken, at der kan komme endnu en rentesænkning i løbet af efteråret. Hos Handelsbanken vurderer man, at den rentesænkning formentlig vil blive ført ud i livet, da banken mener, at Norges Bank er en kende for optimistiske omkring landets økonomi.

- Norsk økonomi er fortsat inde i en svag periode, hvilket især er blevet understreget af svage tal for industrien i form af svage barometre og skuffende fald i produktionen, skriver seniorøkonom Rasmus Gudum-Sessingø i en kommentar.

Den norske krone er torsdag blevet svækket til 0,84 danske kr. for en norsk kr. Forud for rentesænkningen skulle man betale 0,86 danske kr. for en norsk enkrone.

I det brede kryds mellem euro og dollar svækkes den amerikanske valuta oven på onsdagens meldinger fra USA's centralbank, Federal Reserve.

Banken har ikke travlt med at hæve renten, og når det engang sker, har banken lovet, at forhøjelserne vil blive spredt over flere omgange.

Der går torsdag eftermiddag 1,1409 dollar for en euro, hvilket er en svækkelse i forhold til onsdag eftermiddag, hvor man blot skulle hoste op med 1,1241 dollar for at købe en euro.