Norske boliger stiger i pris

Det norske boligmarked trodser krisen. Fra juni til juli steg boligpriserne i Norge med 1,4 procent.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Mens det danske boligmarked er gået i sort og friværdierne rasler ned, ser det anderledes pænt ud hos vores norske broderfolk.

I Norge steg boligpriserne fra juni og til juli med 1,4 procent. Den stigning kommer efter en fremgang i omsætning på 27 procent i juli sammenlignet med samme måned sidste år.

Totalt blev der omsat 4.195 boliger på det norske marked i årets syvende måned.

Stor vækst i omsætningen
Det fremgår af tal fra Norges Eiendomsmeglerforbund, NEF, og Eiendomsmeglerforetakene, EFF, som netop er blevet offentliggjort.

”Den klart tydeligste tendens i juli er den store omsætning. Det er en normalisering af markedet, og folk føler sig tryggere ved at handle,” siger afdelingsleder i NEF Christian Dreyer.

Generelt set har det norske ejendomsmarked klaret sig vældig godt i år. Alle måneder undtagen marts har budt på stigninger i boligpriserne. I juni voksede priserne med 1,1 procent korrigeret for sæsonudsving.

Lidt uenige
De norske eksperter er lidt uenige om, hvorvidt den flotte udvikling vil fortsætte. En cheføkonom tror på, at boligpriserne skal kravle i vejret med 10 til 15 procent inden udgangen af 2010.

En anden økonom påpeger, at boligpriserne vil gå op på grund af den lave rente, men en højere ledighed og generelt svagere norsk økonomi vil trække i den anden retning.