Norge verdens mest kreditværdige

Nordmændene kan fejre, at de er verdens mest kreditværdige land, ifølge Blackrock. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Norge på toppen af verden, mens Danmark halter efter de øvrige nordiske lande, når det gælder vores kreditværdighed. Stor gæld hos de private sender os ned som det trettende mest kreditværdige land i verden.

Det fremgår af seneste måling af 48 landes kreditværdighed, verdens største kapitalforvalter Blackrock har lavet.

Det er en kvartalsopgørelse fra november sidste år, der netop er blevet offentliggjort. Resultaterne viser, at Norge er det land i verden med største kreditværdighed.

På de næste pladser følger Singapore og Schweiz, mens Sverige og Finland kommer ind som nummer fem og seks.

Danmark står svagere end de øvrige nordiske lande, da megen gæld hos boligejerne påvirker vores kreditværdighed. På listen er vi placeret lige før Holland og USA, men efter Tyskland.

Cheføkonom hos Danske Bank Steen Bocian mener ikke, at vores placering er helt retfærdig.

”Boligerne er præget af stor gæld, men det er svært at være bekymret for det på den korte bane. Risikoen er, hvis vi pludselig får meget store rentestigninger. Men det er der ikke noget, der tyder på, at vi gør,” siger Steen Bocian, der påpeger, at den danske statsgæld har den højeste rating i form af en såkaldt triple A.

”Desuden har vi overskud på betalingsbalancen, og vi er ved at opbygge formue i udlandet,” siger Steen Bocian.

Lande som Frankrig og Storbritannien ligger helt nede og roder på listen som nummer henholdsvis 27. og 23. mest kreditværdige lande i verden.