Nordsjællandske virksomheder indblandet i momssvig for millioner

Politiet kalder sagen for en »moms-karrusel«, hvor de tiltalte har forsøgt at udnytte, at SKAT betaler penge tilbage, hvis man har mere købsmoms end salgsmoms.

To virksomhedsejere fra Frederiksværk og Hundested er involveret i en stor sag om momssvig. Specialanklager i Nordsjællands Politi, Thomas Raaberg-Møller, kalder sagen for en »moms-karrusel«, hvor de tiltalte har forsøgt at udnytte, at SKAT betaler penge tilbage, hvis man har mere købsmoms end salgsmoms. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To virksomhedsejere fra Frederiksværk og Hundested er involveret i en stor sag om momssvig, hvor fem mand er tiltalt for at have handlet med fiktive solceller mellem deres firmaer i et forsøg på at svindle sig til i alt 43.705.809 kroner.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Specialanklager i Nordsjællands Politi, Thomas Raaberg-Møller, kalder sagen for en »moms-karrusel«, hvor de tiltalte har forsøgt at udnytte, at SKAT betaler penge tilbage, hvis man har mere købsmoms end salgsmoms.

Politiet har efterforsket sagen sidzen 2012, hvilket har ført til flere ransagninger, inddragelse af computere og et massivt bilagsmateriale. Sagen, som startede mandag i Retten i Hillerød, strækker sig derfor over fire retsdage, inden der forventes en dom fredag den 8. januar.

De fem mænd er tiltalt for i alt tre forhold af grov momssvig for henholdsvis ni, seks og 28 mio. kroner og ét forhold for dokumentfalsk. Det fremgår af anklageskriftet, som Frederiksborg Amts Avis har fået aktindsigt i.