Nordjyske Bank skærer 54 job efter fusion med Ringkjøbing Landbobank

Ringkjøbing Landbobanks opkøb af Nordjyske Bank har kostet knap hver anden af de 120 stabsmedarbejdere i Nordjyske Bank deres job.

Nordjyske Bank fyrer 54 efter fusion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

I alt 40 er fratrådt, mens 14 har fundet nyt job i eller uden for banken, skriver Finansforbundet på sin hjemmeside.

Fællestillidsmand i Nordjyske Bank Lene Brix fortæller, at det oprindeligt var planen at nedlægge 60-65 stillinger, men det blev altså siden forhandlet ned til 54 stillinger.

»I pressen blev det i tirsdags udlagt som, at det 'kun' var 26 fyrede og en del færre end forventet, og det har givet stor frustration og skuffelse hos mine kolleger, for sådan er virkeligheden ikke. Næsten hver anden stabsfunktion er væk i dag,« skriver Lene Brix i meddelelsen.

Ifølge meddelelsen fra Finansforbundet har de afskedigede så godt som alle en anciennitet på 12 til 44 år - mange med omkring 30 år i banken.

Finansforbundet tror, at de mange afskedigede medarbejdere vil kunne få nye job i sektoren.

»Der er flyttet rigtig mange offentlige arbejdspladser nordpå til blandt andet Aalborg, Hjørring og Frederikshavn. Det er så lige det, om vores jobprofiler passer på de arbejdspladser. Men jeg vil alligevel tillade mig at sige, at jobmulighederne er ok i øjeblikket, når nu det skal være,« siger Lene Brix.

Ringkjøbing Landbobank købte Nordjyske Bank efter et tumultarisk forløb, hvor Jyske Bank startede med at sætte sin store ejerpost til salg for så at sige, at man ville beholde den.

Det endte i sidst ende med et salg af banken til Ringkjøbing Landbobank med en post til Nykredit også.