Nordeas kunder har fået nok

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du begynder din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

(Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Godmorgen og velkommen til dit daglige nyhedsoverblik fra Berlingske Business.

1
Kunder er trætte af Nordea

36 pct. af Nordeas kunder overvejer at vende ryggen til banken - en stigning fra 22 pct. i 2014.

Det skriver Børsen.

Det er Analyse Danmark, der står bag Bank-analysen 2017, hvor 6.602 kunder har svaret på, hvor tilfredse de er med deres bank, og stigningen er dramatisk, mener Henrik Feindor Christensen, der er adm. direktør i Analyse Danmark:

»Det er ikke et godt tegn. Tilfredsheden er ikke høj. Nordea bliver ved med at skyde sig selv i foden. Undersøgelsen viser også, at Nordeas egne kunder oftere omtaler banken negativt end positivt, og så er dem, der allerede har forladt banken, ikke engang regnet med,« siger Henrik Feindor Christensen.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Hovedstadens virksomheder har svært ved at finde arbejdskraft

Mere end hver femte virksomhed i Region Hovedstaden har »i høj grad« haft svært ved at finde de folk, de skulle bruge.

Det skriver Finans.

I Region Hovedstadens vækstbarometer, svarer 809 direktører fra en bred vifte af virksomhedstyper og størrelser i regionen. Ud af de 575 direktører, der det seneste halve år har søgt folk, har 441 haft problemer i mindre, i nogen eller i høj grad med at finde den rette arbejdskraft.

3
Nu kommer de selvkørende biler til Danmark

Ifølge transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil udviklingen med førerløse biler på de danske veje »eksplodere« om få år. Hos trafikselskabet Arriva har man allerede har de første 10 biler klar, skriver Finans.

»Vi regner med inden for fem-seks måneder at være i gang med det første forsøg med selvkørende biler,« siger Morten Jakobsen, chef for mobility service hos Arriva og ansvarlig for det særlige bybils-koncept Drivenow.

4
Tesla solgte kun 127 biler i Danmark: Skal have hjælp af moderselskabet

Tesla var engang en succes i Danmark. I 2015 solgte bilfirmaet 2.814 elbiler i Danmark. Men så indførte regeringen en højere afgift på elbiler, og nu er salget gået helt i stå. Sidste år blev der blot solgt 127 Tesla-biler i Danmark. Salget er altså styrtdykket med 95 pct.

Det skriver Finans.

I 2016 kom selskabets danske afdeling ud med et rekordstort underskud på 15 mio. kr.

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder ligger med små udsving fredag morgen, hvor investorerne har stillet sig på sidelinjen op til dagens vigtige amerikanske inflationsdata.

Det skriver Ritzau Finans.

I Japan ligger Nikkei-indekset med et plus på 0,2 pct., mens det bredere Topix-indeks stiger 0,5 pct.

På det kinesiske fastland er tendensen mindre klar. Shanghai Composite falder 0,2 pct., og det tekniktunge CSI 300-indeks følger op med et minus på 0,1 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks øger 0,1 pct.

Det sker i dag

  • kl 11.00: Eurozonens handelsbalance i maj
  • kl 14.30: Amerikanske forbrugerpriser i juni
  • kl 14.30: Amerikansk detailsalg i juni
  • kl 15.15: Amerikansk industriproduktion i juni